Αγκινάρες αλά πολίτα

    Υλικά

    10 άγκινάρες

    6-8 κρεμμύδια ξηρά μικρά στιφάδου

    1 μάτσο άνηθος

    3-4 μέτρια καρότα

    6-8 μικρές πατάτες

     αλάτι ,πιπέρι

    λάδι, λεμόνι

    1 κουταλιά της σούπας αλεύρι μαλακό

    Εκτέλεση 

    Καθαρίζουμε τίς άγκινάρες καί τίς άφήνουμε ολόκληρες. Τίς ρίχνουμε στό νερό μέ άλάτι τρίβοντάς τες πρίν μέ λεμόνι. Καθαρίζουμε τά κρεμμύδια καί τά χαράζουμε ελαφρώς σταυρωτά. Καθαρίζουμε καί τίς πατάτες.
    Ξύνουμε τά καρώτα καί τά διαιρούμε στά τέσσερα γιά νά βράσουν εύκολώτερα. Δένουμε τόν άνηθο καί τόν ρίχνουμε ολόκληρο.
    “Ρίχνουμε σέ μιά κατσαρόλα ή καλλίτερα σέ βαθύ ταβά νερό καί υπολογίζουμε ώστε νά χωθούν τά χορταρικά.
    Όταν βράση τό νερό τά ρίχνουμε όλα μαζί. Προτιμούμε οί άγκινάρες νά έχουν τό κοτσάνι πρός τά έπάνω.
    Όταν θά κοντεύουν νά βράσουν, ρίχνουμε τό λάδι, τό λεμόνι καί τό άλάτι. Πέρνουμε σέ ένα μικρό δοχείο, λίγο κρύο νερό καί ρίχνουμε μέσα τό άλεύρι. Ανακατεύουμε ώσπου νά λυώση καί νά γίνη πολύ άραιός χυλός. Σ’ αύτόν τόν χυλό ρίχνουμε λίγο-λίγο ζουμί άπ’ τίς άγκινάρες, ώστε νά άραιώση πιό πολύ. Όταν γίνη εντελώς άραιός τόν ρίχνουμε λίγο-λίγο στό φαγητό κουνώντας τήν κατσαρόλα ή τόν ταβά γιά νά πάει παντού καί νά μή σβωλιάσει. Άφήνουμε έως ότου πήξη καλά ή σάλτσα, ρίχνουμε πιπέρι καί κατεβάζουμε άπ’ τήν φωτιά.
    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική